Ugyan hitelből, de meg tudtam vásárolni a házam

Sosem voltam az a fajta, aki gyorsan tud döntéseket hozni, mindig sokat tipródtam egy-egy dilemmán. Ez a szöszölés sajnos általában inkább hátrányomra vált, mint előnyömre, ugyanis nekem az a tapasztalatom, hogy az ember jobban jár, ha határozottan és lehetőleg gyorsan dönt. Több jó lehetőséget elszalasztottam emiatt az életemben, amit azóta is bánok. Ez a tulajdonságom miatt majdnem nem tudtam megvenni a házikóm is, amiben jelenleg élek. Ugyanis eleinte sokalltam érte a vételárat, pedig még hitel nélkül is lett volna rá pénzem. Vártam, hogy majd lejjebb megy az ára. Hát, nem így történt. Jóval feljebb mentek az ingatlanárak, és mire észbe kaptam, nem volt elég rá a megtakarításom, pedig tényleg sok pénzt tettem félre. Elhatároztam, hogy nem várok tovább, ugyanis a szakértők azt jósolták, hogy messze nincs még vége az áremelkedésnek. Így hát elballagtam a bankomba, és vettem fel lakáshitelt. Na jó, ez nem csak ennyiből áll, hogy az ember besétál a bankba, és kap egy csomó pénzt, hanem sokkal bonyolultabb az egész. De az lett a vége, hogy megkaptam a hitelt, így már csak a házvásárlás volt hátra. Ugyan kicsit bosszankodtam, hogy mennyivel okosabb lett volna, ha ezt az egészet nem húzom-halasztom eddig, de már késő bánat volt. Mivel a ház nagyon jó állapotban volt, nem sok mindent kellett rajta felújítani, így gyorsan be tudtam költözni.

Mivel télen költöztem, legalább a kerti munkák lekerültek a teendők listájáról, hiszen fagyban ennek nincs értelme. Így legalább volt időm tavaszra megtervezni, hogy mit, hogyan szeretnék. Tudom, hogy luxusnak tűnik így első olvasatra, de nekem életem álma volt egy kerti medence. Nem nagy, csak egy egészen kicsi, ahol néhány barátommal nyáron jókat tudok ejtőzni a forróságban. Volt egy nagyobb tiszta terület az udvarban, úgy terveztem, hogy a medence ott fog helyet kapni. Igen ám, de tudtam, hogy nagyon oda fog tűzni a nap, így meg lehet, hogy egy kicsit értelmét vesztené az eredeti cél, a hűsölés. Tudtam, hogy kelleni fog ide mondjuk egy zöld takaró háló kerítésre. Korábban hallottam már erről, egy barátom mesélte, hogy ő is ezzel az eszközzel oldotta meg a hasonló problémáját. Még a háló lelőhelyét is megemlítette, ami nem volt más, mint a gazdabolt.hu oldala. Elmondta az ismerősöm, hogy itt nem csak zöld takaró háló kerítésre van sok, hanem minden más dolog is, ami kertészkedéssel kapcsolatos.

Ennek nagyon örültem, mert tervben volt, hogy kialakítok magamnak egy kis veteményest, hogy a legfontosabb dolgokat megtermeljem ott magamnak. Nem kell nagy dolgokra gondolni itt, éppen csak a legfontosabb növényekre. Paprika, paradicsom, ilyesmi. Viszont az az egy bökkenő volt a történetben, hogy nemigen értettem a kertészkedéshez. Eleinte nem is sejtettem, hogy a legnagyobb segítséget számomra a gazdabolt.hu fogja jelenteni. De ennyire ne szaladjunk előre, először még a takaró hálókról olvasgattam a gazdabolt.hu weboldalán. Innen tudtam meg, hogy van többféle színű, amelyek más-más tulajdonságuk szerint lehetnek előnyösek az ember kertjében. A világosabbak jobban megszűrik a napsugarakat, ezáltal nagyobb fényt biztosítanak. Ezzel szemben a fekete háló jobban véd a nap sugaraitól. Ezt elolvasva végül arra jutottam, hogy egy medence fölé inkább olyan takaró háló kellene, ami a napsugárzástól jobban véd, nehogy napszúrást kapjunk vagy leégjünk. Mielőtt leadtam volna a rendelést, kicsit még körbe akartam nézni a weboldalon, hátha találok valami érdekeset vagy hasznosat.

Így bukkantam a weboldalon a Szaktanácsok lapfülre. Felkeltette az érdeklődésem, mert úgy voltam vele, hogy nekem minden jól jön, ami kertészkedési tippekkel kapcsolatos. Hiszen, mint említettem, korábban nem volt tapasztalatom ezen a téren. Amikor eljutottam erre a lapra, akkor láttam, hogy mégis micsoda kincseket rejteget a Szaktanácsok fül. Ugyanis az egésznek az a lényege, hogy szakértők adnak hasznos tippeket mindenféle kertészeti témákban. Nem kell senkiben kétség legyen a szaktanácsadók tudását illetően, ugyanis név szerint szerepelnek az oldalon, így akár vissza is kereshetőek, hogy kik is ők. A szakértői tanácsokat el lehet olvasni úgy is, hogy témakörök szerint vannak összegyűjtve, illetve szakértők szerint is. Ez mindenképpen hasznos, hiszen például engem első körben a gyep és gyepápolás témaköre érdekelt, ugyanis mindenekelőtt ezt a munkát szerettem volna elvégezni, hogy valahogy kinézzen a kertem. Utána jöhet minden más. A tanácsadók szerinti csoportosítás abban az esetben jöhet jól, ha van egy szakértő, akinek a tippjei különösen jól beváltak nekünk. Ilyenkor csak rákattintunk valamelyik névre, és már olvashatjuk is egy helyen az összes okosságot. Hasonló szerintem ehhez a Gazdabolt TV, csak ott a jó tippeket videók formájában tekinthetjük meg. Illetve az is különbség még, hogy a Szaktanácsok lapfülön mi magunk tehetünk fel kérdéseket a szakértőknek, akik aztán erre válaszolnak. A Gazdabolt TV felülete azért nem ennyire közvetlen, de annak meg az az előnye, hogy sokszor jobban megmaradnak azok a dolgok, amiket az ember a saját szemével a gyakorlatban lát. Érdemes elolvasni a korábban előforduló kérdéseket, hogy ne tegyük fel ugyanazt, amit más korábban már megkérdezett. Ezzel magunknak is spórolunk időt és energiát is.

Mivel sok minden hasznos dolgot megtudtam, úgy éreztem, hogy ideje, hogy leadjam a rendelésem a webshopban. Előtte azonban szerettem volna elolvasni, hogy zajlik a rendelés és a vásárlás menete. Láttam, hogy van a gazdabolt.hu-nak, telephelye, de sajnos nem volt annyira közel hozzám, hogy megérje odáig elutaznom. Így maradt a házhoz rendelés. Bíztam benne, hogy van utánvétes fizetési lehetőség, mert az nekem kizáró ok tud lenni, ha nincs. Korábbi rossz tapasztalatok miatt nem szeretek előre fizetni, ugyanis volt egy alkalom, mikor kifizettem egy nagyobb összeget, de nem kaptam meg a megrendelt csomagomat. De mikor láttam, hogy nincs semmi akadálya a Gazdabolt webáruház oldalán az utánvétes fizetésnek, megnyugodtam, és le is adtam a rendelést. Szerencsére tudtam kalkulálni azzal, hogy mikor érkezik a csomag. Ugyanis, amikor néztem a zöld takaró hálót kerítésre, akkor láttam, hogy a részletes leírásnál lehet olvasni, hogy hány darab található raktáron az adott termékből, és mikorra várható nagyjából a kiszállításuk. Így az embert nem érheti váratlanul, amikor a kiszállító cég küldi az értesítést, hogy érkezik a csomag. Szerencsére minden rendben ment a szállítás során, a termékem időben és épségben ideért hozzám. A medence azóta elkészült, és a takaró háló nagyon jó szolgálatot tesz, ugyanis ennek köszönhetően sokkal elviselhetőbb a meleg a medencében nyáron is. A kis veteményesem is a gazdabolt.hu segítségével alakítottam ki, és azóta is visszatérő vásárló vagyok.