Nem mentem a bankba hitelért, inkább székhelyszolgáltatót választottam

Kisebb vállalkozás indításán gondolkodom már egy ideje. Nem is gondolná az ember, hogy mennyi mindenre figyelni kell ennek kapcsán. Természetesen mindenki a lehető legkisebb befektetéssel szeretne elindulni, legyen az anyagi vagy egyéb természetű. A bankok sokféle kölcsön- és hitel- konstrukciót kínálnak azoknak a vállalkozásoknak, akik kezdőtőke nélkül szeretnének indulni. nos, nekem sincs túl sok kezdőtőkém, de igaziból még várnék a hitelfelvétellel, nem is venném igénybe, ha nem nagyon muszáj.

Eladósodás helyett inkább annak a lehetőségeit vettem számba, hogy hogyan tudnék a lehető legköltséghatékonyabban indulni. Számba vettem, hogy milyen olyan állandó költségei vannak egy vállalkozásnak, melyekből le lehetne faragni. Persze a különféle adók is előkerültek. Például az iparűzési. Meg lehet azt valahogy oldani, hogy ilyet ne kelljen? Legnagyobb meglepetésemre találtam erre egy lehetőséget, amelyről még azelőtt sohasem hallottam.

Létezik egy honlap, a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/, ahol minden ezzel kapcsolatos információt megtaláltam. Van egy Pest megyei település, Újlengyel, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Igen ám, de én Borsodban élek. Ez sem akadály, mert megtudtam, hogy minden vállalkozás ott üzemeltet székhelyet, ahol csak szeretne. Az üzemeltetéssel járó feladatokat pedig ki is adhatja úgynevezett székhelyszolgáltató cégeknek, aki vállalnak minden ezzel kapcsolatos kötelezettséget is jogi szempontból is.

A honlapot tovább olvasva nagyon megörültem, hogy milyen sokrétű feladatot ellátnak és abban az esetben, ha szerződést kötnék velük, abból nagyon sok előnyöm származna. Ha nem szeretnék irodát bérelni és üzemeltetni plusz költségért, tehetem az otthonunkba a vállalkozásom székhelyét. Miért nem igazán szerencsés megoldás ez? Mert minden hivatalos üggyel, irattal, hatósági megkereséssel az otthonomban fognak zavarni. Nem tudom a partnereimet hol fogadni, ha tárgyalni szeretnék velük. Ha pedig ezt elkerülendő irodát bérelnék, akkor annak a bérleti díja és költségei talán a hasznomat is elviszik minden hónapban.

https://szekhelyszolgaltatas24.hu/

De ezekkel a dolgokkal nem kell törődni, ha igénybe vesszük a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ honlapon található csomagok szolgáltatásait. A csomagok tartalmaznak cégtábla kihelyezést, ami törvényben meghatározott kötelezettsége egy vállalkozásnak. Ezen kívül intézik a teljes körű céget érintő adminisztrációt. Ebben benne foglaltatik a hivatalos és nem hivatalos postai küldemények hiánytalan átvétele és iktatása, majd 24 órán belüli elektronikus úton való továbbítása. Továbbá vállalják a hatóságkezeléssel kapcsolatos teendők ellátását, legyen az a hatóságok fogadása vagy szerencsétlenebb esetben az esetleges kényszerintézkedések tűrése. Igény estén tárgyalót is biztosítanak, ha nincs lehetőségünk üzleti partnereinket sehol sem fogadni.

Én átgondoltam a lehetőségeimet és számolni kezdtem. Mit is spórolhatok ezzel a lehetőséggel? Iroda bérleti díjat és rezsit mindenképpen. Ez havonta több tíz- vagy akár több százezer forintra is rúghat. Időt, ami legalább oly drága mert nem kell az adminisztrációval, posta iktatásával, hivatalokba rohangálással bajlódnom. Bosszúságot, mert nem kell törődnöm azzal, hogy esetleg az otthonomat tenném ki a hivatali megkereséseknek, ahol inkább nyugalomban szeretnék lenni.

Egy csomag ára töredéke azoknak a dolgoknak, amelyekkel viszont spórolni tudok. Hat havidíjat és egy ajándék hónapot tartalmaz, a felsorolt szolgáltatásokkal.

Utánanéztem annak is, hogyha az IPA mentes újlengyeli csomagot választanám, annak sem lenne semmi akadálya. Megérné, mert nem üzemeltetek sehol máshol telephelyet,  és nagy valószínűséggel sok pénzt takaríthatnék meg vele.

Nagyon tetszett az összes lehetőség, amit ez a vállalkozás kínál, így úgy döntöttem, hogy másnap megkeresem őket és nem megyek a bankba hitelért.