Nem kell hitelt felvennünk, ha náluk szereltetjük be a klímát

A hitelek világa nagyon taszító volt számomra sokáig. Ezt főleg annak köszönhetem, hogy a szüleim mindig óva intettek attól, hogy adósságokba verjem magam. Természetesen nekem is jól hangzott, mikor egy reklámban azt lehetett hallani, hogy nulla forintért kaphatunk egy telefont. Ezek az ajánlatok sokszor azonban elrejtik a plusz költségeket, amit a gyors hozzájutásért cserébe kell majd hosszútávon fizetnünk. Úgy gondoltam emiatt, hogy sosem fogok semmire hitelt felvenni, mert az körülbelül az ördögtől való.

Az élet azonban nem ilyen fekete-fehér dolgokból áll. Mikor 20 éves lettem, szembe kellett néznem azzal a nagyon reális lehetőséggel, hogy sosem lesz saját házam, a saját pénzemből. Szerintem az ingatlan az egyetlen dolog, amire érdemes hitelt felvenni, hiszen ez értékőrző.  Sőt, a mai világban még növekedni is fog az értéke rögtön azután, hogy megvettük. Ez pedig nem mondató el sok dologról.

A másik dolog amire nem szabad sajnálnunk a pénzt, az egy jó fűtésrendszernek a kiépítése. Persze elsőként bennünk lehet a vágy arra, hogy a lehető legolcsóbb módon oldjuk meg, de ezzel hosszútávon fogunk gondokat okozni magunknak. Persze ma már az is kérdés, hogy mivel szeretnénk fűteni. Erről egy kiváló cikket találtam a Klímaglobál oldalán: „Mivel érdemesebb fűteni: hőszivattyúval vagy klímával?” Sokáig gondolkoztam ezen, és reméltem, hogy a Klímaglobál segítségével egy átfogó képet tudok majd arról alkotni, hogy milyen érvek szólnak az egyik és másik mellett.

A cikket, keresés közben láttam meg. Rákkattintottam a „Mivel érdemesebb fűteni: hőszivattyúval vagy klímával?” kiírásra és rögtön a cikkhez kerültem. Ha valaki azonban csak egyszerűen a Klímaglobál kezdőlapjára érkezne, azoknak sem kell aggódni. A menürendszer könnyedén átlátható és használható, úgyhogy rövid idő alatt meg lehet találni ezt a cikket. A tájékoztató szöveg egyébként nagyon olvasmányos és egyáltalán nem érződik úgy, mintha csak szakértőknek szánták volna. Nekem nagyon tetszett ez a vásárló központú hozzáállás. Mindig jó azt látni, hogy egy cég átfogó tájékoztatót akar adni az ügyfeleinek, hogy minden lehetőségük tudatában tudjanak majd választani.

A cikk első része arról szól, hogy miért érdemes klímával fűteni. Nekem már az egy nagyon meglepő dolog volt, hogy bizonyos klímák erre is képesek. Minél többet gondolkoztam rajta azonban, annál érthetőbb lett, hogy miért lehet ez a megoldás is egy alternatíva a hagyományos fűtéssel szemben. Szerintem mindenkinek van valami emléke gyerekkorából, mikor a nagyszülei azt mondták, hogy vigyázzon a bojlerrel, mert ha mellette játszik, akár fel is robbanhat. A klímával ettől sosem kell félnünk, hiszen elektromos árammal működik. Számomra a biztonság elsődleges, úgyhogy elkezdtem gondolkozni azon, hogy ezzel oldjam meg a fűtésemet.

A Klímaglobál még egy alternatívát kínál nekünk: a hőszivattyút. A hőszivattyú sokkal komplexebb fűtési folyamatokra is képes, de természetesen jóval drágább egy ilyen rendszert kiépíteni, mint szerezni egy klímát. Végső soron az én lakásom nem volt túl nagy, úgyhogy úgy döntöttem, elég lesz egy klíma. Tehát, végül a „Mivel érdemesebb fűteni: hőszivattyúval vagy klímával?” vita, nálam a klíma győzelmével zárult.  Most már csak arról kellett meggyőződnöm, hogy a beszerelési szolgáltatása is olyan precíz lesz a Klímaglobálnak, mint a tájékoztatói. Nem kellett csalódnom ebben sem, nagyon hamar elintéztek mindent, amire szükségem volt. Azóta is jól működik a klímám, de tudom, hogy ha szükségem lenne bármi javításra, akkor őket hívhatom.