Napelemet szeretnék, de nincs pénzem rá. Mit tegyek?

A mai gazdaság egyik alappillére a bankrendszerek által biztosított hitelkonstrukciók számtalan formája. Kétségkívül nagyon ötletes megoldás. Segít mozgásban tartani a gazdaságot, folyamatos keringést biztosít a társadalom szervezetében, hiszen általa azok az emberek is részesülhetnek olyan dolgokban, amelyekben anyagi helyzetük a jelenlegi állapotban nem engedné őket. Ennek számos előnye és hátránya is van,  igazából attól függ, hogy milyen konstrukciót találsz magadnak. Természetesen minél többet kell visszafizetned a felvett összegnél, annál rosszabbul jársz. Akár lakásvásárlásról van szó, akár autót szeretnél, vagy elutazni, vagy vállalkozást indítanál, ha nincs más megoldás, vehetsz fel hitelt. Ugyanez érvényes ha pl. napelem rendszert szeretnél kiépíteni. De muszáj feltétlenül hitelt felvenni, ha ilyesmit szeretnék megvalósítani, nincs esetleg egy alternatív megoldás? Igazából van is, meg nem is, ez pedig a napelem pályázat 2019-es lehetőségei . Jelenleg államilag támogatott vissza nem térítendő, zseniális megoldás sajnos nincsen. Viszont helyette azért van pár eléggé hasznos lehetőség.

  1. Pl. ha van lakástakarék pénztárad, és családi ház esetében szeretnéd a fejlesztést, akkor annak az összegét van lehetőség napelem rendszer kiépítésére költeni!
  2. Ezen kívül a lakossági támogatás hitelfevétel szempontjából a legkedvezőbb verzióban érhető el: 0%-os kamatú, illetve 0%-os THM-es hitelt lehet rá felvenni, szóval ha egy család ilyesmiben gondolkodik, akkor mondhatni a lehetőség már most adott anélkül, hogy külön nagyobb tőkével rendelkeznénk. 10% önrésszel kell rendelkezni, és máris mehet a tervezés után a betelepítés!
  3. Vannak vállalati megoldások is, de erre most nem térnék ki, most az a kérdés, hogy tőke nélkül mit lehet tenni magánszemélyként.

Ha bővebben érdekelnek ezek a lehetőségek, akkor ezen az portálon érdemes utánanézni.

Én amúgy abban bízom, hogy a jelenlegi napelem pályázat 2019-es verzióját idővel tovább fogják fejleszteni, és lesz majd olyan időszak, amikor nem csak ezek a lehetőségek lesznek elérhetőek, hanem kibővült tárházzal szembesülhet majd az olyan ember, aki egy fenntartható világban gondolkodik. Szerintem nem kell 10 évnek sem eltelnie ahhoz, hogy még jobban fellendüljön ez az ágazat, és általában az ilyen változásoknál a pályázati lehetőségek is szóba szoktak jönni.