Hiteles infó a napelem pályázatokról

Ma a napelemes rendszer pályázat magánszemélyeknek 2021 a téma, amelyről írni szeretnék. Bár 2020 az az év amelyikben bármi megtörténhet, nem árt előre tekinteni, hisz nemsokára már 2021-et írunk.

Magyarország rengeteg EU-s támogatást kap, ugyanis az unió egyik célkitűzése, hogy egy bizonyos százaléka a felhasznált energiának, megújuló forrásból kell hogy származzon. Így Magyarországnak is át kell térnie a zöldebb megoldásokhoz, melynek legegyszerűbb módja, ha támogatja a napelem rendszerek telepítését.

Magánszemélyek esetében kamatmentes hitelt lehet felvenni. Vállalkozók vissza nem térítendő hitelt kaphatnak, ám a kivitelezést önerőből kell finanszírozni. Az akció sikeréről árulkodik, hogy volt olyan pályázat, amelyet a pénzügyi keret kimerülése miatt kellett befejezni. Ez azért jó hír, mert ez azt jelenti, hogy az országban egyre népszerűbb a megújuló energiaforrások használata, tehát egyre többen folytatnak környezetbarát életmódot.

Jelenleg több pályázat is szünetel. Érdemes azonnal lecsapni a lehetőségekre, hiszen nem tudni biztosan, hogy milyen hosszú életű lesz a kiszemelt pályázat, azaz hogy meddig lesz elérhető. A https://sporoljnapelemmel.hu/napelem-palyazatok linken bővebben is tájékozódhatunk a lehetőségekről. Azt viszont szeretném megemlíteni, hogy az oldal szerint a pályázattal pénzt nyerők a szaldós elszámolási rendszer helyett a bruttóshoz csatlakozhatnak, mely röviden azt jelenti, hogy szabott árakon kell megtörténnie az energia adásvételének, a napelem tulajdonos és a szolgáltató között. Ez az átállás 2024-ig kell, hogy megtörténjen.

A Pentele Solar Kft. az a cég, amelyik mindig mindenben segít, korrekt árakkal és precízen dolgozik, így ha pályázni szeretnél, vagy önerőből fektetnél napelembe, mindenképpen őket bízd meg a munkával, akkor is, ha napelemes rendszer pályázat magánszemélyeknek 2021-ről van szó!