Hitel autógumira?

A hitelezésről, hitelfelvételről mindenkinek megvan szerintem a véleménye.

Ez olyasmi, amit a családunkból, a szociális hátterünkből hozunk, nem meglepő tehát, hogy mindenki nagyon eltérően áll hozzá ehhez az esetenként kényes témához.

Én alapvetően sosem szerettem hitelt felvenni. Inkább az “Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!” mantrában neveltek fel minket a testvéreimmel. Ez sok szempontból tök jó, hiszen nincs a családomnak semmilyen tartozása, az a szerény vagyon, amink van, az bizony a miénk és mi kerestük meg. Azonban úgy hozta a sors, hogy egy teljesen más mentalitású ember lett a párom.

Nemrégiben az autóinkra kerestünk téli gumit. Két autónk van, hiszen teljesen máshova járunk dolgozni, így két különböző téli gumi szettet is vadásztunk. A párom, Ádám egyik kollégája ajánlott egy oldalt, ahol nézegettük a téli gumikat. Ez az oldal egyébként a https://gumidiszkont.hu/ , és ha esetleg nem értesz az autókhoz vagy nem érdekel a téma, akkor is érdemes most tovább olvasnod, és meglesni ezt a weboldalt. Nálunk én vagyok inkább az autók szerelmese, gyakran én intézem a szervizelést. Ezúttal viszont mivel Ádám a kollégájával kezdte el böngészni az oldalt, úgy érezte, ciki lenne, ha azzal a felkiáltással hagyná a dolgot, hogy oké, köszi, majd a feleségem megnézi! És képzeljétek el, ez a honlap annyira jól használható, hogy tényleg akárki meg tudja találni rajta, amit keres!

Kezdjük ott, hogy én például rögtön a gumi méretei szerint álltam volna neki keresni. A gumidiszkontnál viszont rögtön a főoldalon ott van a keresőnél egy fül, “AUTÓ” címkével: itt az autó típusa és évjárata alapján lehet keresni! Ergo még az sem szükséges feltétlenül, hogy tudd az autódhoz való gumiabroncs paramétereit.

téli gumi

A https://gumidiszkont.hu/ -nál most nagyon nagy akciók voltak, és úgy döntöttünk, hogy beruházunk egy igazán minőségi téli gumi szettre. Illetve kettőre, mindkét autóhoz. Sokat járunk az országban munkaügyben is és kirándulni is, sokat vezetünk, így elengedhetetlen a biztonság, aminek alapfeltétele egy jó gumi. Ki is választottunk egy eléggé drága márkát az oldalon, és már rendelni készültünk volna, amikor megláttunk egy másik akciót. Érdekes módon a nyári gumik is le vannak most akciózva. Egy nagyon szuper márkához lehetett hozzájutni remek ár-érték arányban. Gondolkoztunk rajta, hogy megvegyük-e, mert így az ünnepek után nem különösebben voltunk eleresztve anyagilag. Végül a párom előhozakodott azzal, hogy vegyünk fel egy pici hitelt, és vegyük meg mindkét autóra most a téli gumi és a nyári gumi szettet is. Ez így együtt tényleg egy vagyon, szóval meg kellett gondolnunk. Ádám azzal érvelt, hogy most ezzel lényegében sokat spórolunk, és a garázs hátuljában elférnek a gumik. Végül beadtam a derekam, és be kellett látnom, jó üzletet csináltunk. Most évekig nem lesz majd gondunk a gumikra, és azon kívül, hogy egy kis segítség kellett hozzá, azért spóroltunk is a dologgal.

Összességében két tanulsága van a dolognak. Egyrészt beláttam, hogy néhány esetben tényleg jó lehet egy kis hitelt felvenni, hiszen ha az embernek fix keresete van, akkor könnyedén kifizeti a törlesztőt. Másrészt ezt az oldalt nagyon tudom ajánlani mindenkinek. Annak is hasznos, aki egyszerűen csak jó árban akar gumit venni, de annak is, akit érdekelnek a különböző márkák, és valami igazán prémium minőséget keres.