Halmozott hitel helyett inkább oldd meg okosabban!

Pszichológusként mindig is szerettem volna egy menő magán praxist. Sok tervezést igényelt, mert tényleg olyanra szerettem volna megcsinálni hozzá a fizikai környezetet, amiről tudom, hogy szakmailag nagyon is megállja a helyét, és ahova én is szívesen mennék kliensként. Ezért is volt a fő szempontom az, hogy lassan felhagyhassak a cégektől való rendelőbérléssel, és saját kis rendelőm legyen akár egy kis lakásból kialakítva. Vitathatatlan azonban, hogy ehhez pénz kell, bármikorra is tervezed az elindulást. Pénz, ami nekem nem volt akkor, legalábbis nem elég. Arra jutottam, hogy itt az ideje, hogy felvegyek egy még kezelhetőnek érzett hitelt. Végülis a szigorúbb hitelkonstrukcióknak is megfeleltem már akkoriban, szóval ez nem volt akadály. Inkább a gondolataim magáról a hitelről. De nem volt más választásom, valahogy el kellett indítanom az álmomat.

Így végül a felvett hitelből megalkottam a számomra és a véleményem szerint is ideális rendelőt, ahol magabiztosan fogadhattam a klienseimet. Ennek köszönhetően kezdett növekedni a kliensköröm is. Ez kezdetben kezelhető volt, amúgy is jobban szerettem a papírformát, mint az online információ tárolást. De egy idő után kezdett világossá válni, hogy nincs elég helyem ahhoz, hogy a kötelezően megőrzendő dokumentumokat tároljam évekig akkor is, ha az illető már egy jó ideje nem a kliensem. Valahogy digitalizálnom kellett az adatokat, legalább azokat, amiket könnyen fel lehetett vinni egy adatbázisba.

Azért akárhonnan is néztem a dolgokat, szükségem volt ehhez egy webtárhelyre, ugyanis egy laptopon tárolni ennyi adatot, kevésbé minősült biztonságos adatkezelésnek. Nem is beszélve arról, hogy hosszútávú terveim között szerepelt az is, hogy a már létező honlapomon saját levelező programot alakítsak ki, hogy így a klienseimnek személyre szóló értesítéseket tudjak küldeni email-ben vagy akár SMS-ben. Ahhoz azonban, hogy egy online felületet ennyi ember használjon, kevés egy laptop… Alapból folyamatosan mennie kellene a gépnek, ami hihetetlen mennyiségű áramot fogyasztott volna, miközben az oldalon történő fel- és letöltés nagyon lassú lett volna, hiszen leterhelte volna az egész gépemet. Ennek nem lett volna értelme, hiszen így másra sem tudtam volna rendesen használni a számítógépet. Nem is beszélve arról, hogy ha bármi baja történik egy ilyen winchesternek, minden elvész róla.

Egyértelmű lett tehát, hogy egy saját webtárhelyre lett volna szükségem. Sajátot venni nem lett volna értelme, hiszen ahhoz is hitelt kellett volna felvennem. Maradjunk annyiban, hogy nem csupán a hitelekkel van problémám, hanem egyenesen a hitelhalmozás ellen vagyok. Tehát ez nem volt opció, csak a webtárhely bérlés jöhetett szóba. Valaki kiokosított a témában, ugyanis azzal már tisztában voltam, hogy ezeken a helyeken redundáns módon tárolják az adatokat, vagyis több helyen tárolódik ugyanaz, hogy kiküszöböljék a fentebb már említett lehetőségesen előforduló problémákat. Szóval ezeken a helyeken a legkisebb hibák is el vannak hárítva, meg vannak előzve.

webtárhely bérlés

Tehát a webtárhely bérlés volt az én nagy lehetőségem arra, hogy megvalósítsam egy további célomat, ami lényegében egyfajta fejlesztés is volt egyben, illetve hogy megkönnyítsem a saját munkámat. Ehhez pedig találnom kellett egy céget, akik ideális konstrukciókkal kínáltak többféle lehetőséget, így a nagy mennyiségű adattárolást és a levelező programmal már együtt meglévő honlapomat is tudtam tárolni. Sikerült is megtalálnom, és azóta sokkal könnyebb az adminisztratív része a munkámnak, illetve a számítógépem sincs leterhelve ahhoz, hogy rendeltetésszerűen tudjam használni. Így a hitelt is el tudtam kerülni, hiszen rá kellett jönnöm, hogy a webtárhely bérlést olcsón is meg lehet úszni, még úgy is, ha hozzáadsz a csomagodhoz egy dedikált IP címet, ami az én weboldalamhoz elengedhetetlen is lett volna. Tényleg javaslom ezt a megoldást azoknak, akik hasonló dolgokban gondolkodnak, mert valóban kifizetődő, és a saját munkádat segíted vele.