Filmnézés a hitelre várva

Szerintem akinek ma Magyarországon kis gyereke van, az előbb-utóbb rákényszerül arra, hogy hitelt vegyen fel. Bár mi nagyon ügyesen igyekszünk gazdálkodni, biztonsági okokból gyakran vásárolunk részletre. Még a babakocsit is majdnem hitelre vettük!

A hitel egyáltalán nem veszélyes dolog, ha az ember helyén kezeli a költekezést. Mi például azért élünk a hitel lehetőségével, mert az alacsony kamatokkal szinten tudjuk tartani a kiadásainkat, nem egyszerre terheli meg a kasszát, ha valami nagyobb értékű holmi, autó vagy ingatlan vásárlására kényszerülünk.

Az egyetlen hátrány a hitelfelvételben a rengeteg várakozás. Ez kisgyerekkel nagyobb stressz, mint ahogyan az ember elképzelné. Nekünk ugyanis az ügyintézés sebessége sem mindegy. A bankokban többnyire már felkészültek arra, hogy a picivel megyünk, és általában a többi helyen is kedvesen előreengednek, de vannak olyan szituációk, amikor az ember nem várhatja el azt, hogy segítsék. Egyszerűen erre nincsen kapacitás.

Nekem ezekre az alkalmakra sajnos egyetlen fegyverem an. A telefonom. Tudom, hogy sokan ezért elítélnek, de az egyetlen, ami ilyenkor eszembe jut, hogy ezt a tárgyat adom a kicsinek. Egyébként nem nagyon néz filmet, vagy játszik a számítógéppel, de azt azért nem szeretném, hogy ezek a várakozással eltöltött, unalmas percek örökre rossz emlékként raktározódnának el a fejében. Végül is mi, felnőttek is olvasnánk, vagy a telefonunkat piszkálnánk ebben a helyzetben.

Szerencsére találtam egy oldalt, ahol minden megvan, amire szükségünk van. Online filmek magyarul, ráadásul nagyon jó minőségben, legálisan. Rengeteg rajzfilm, meg animáció is van – ráadásul én választhatok, hogy mit szeretnénk nézni, ezért nem kell aggódnom, hogy a gyerek esetleg olyan helyre téved, amelyik nem neki való. A kínálat is mindig frissül, úgyhogy megunni sem fogja az elérhetőket.

Saját magunk miatt is megéri előfizetni a dologra: rengeteg érdekességet látunk mi is. Mivel sorozatok és mindenféle új filmek, például a George Clooney-féle 22-es csapdája is ott an a kínálatban, úgy döntöttem, hogy otthon éppen csak az alap csomagra fizetek elő a tévén – ezzel pedig tulajdonképpen meg is spóroltuk a szolgáltatás díját, ráadásul itt mindent reklám nélkül lehet megnézni.

Szerintem mindenkinek szüksége van arra, hogy minőségi módon töltse a szabadidejét, nekünk pedig a gyerekkel pláne nagy könnyebbség, hogy az otthonunkban juthatunk hozzá a filmekhez és nincs szükség arra, hogy moziba utazzunk vagy megszervezzük a kicsi felügyeletét. Ráadásul csak ritkán van időnk arra, hogy tévét nézzünk vagy sorozatot válasszunk, de a férjem az oldal segítségével a reggeli ingázás közben, a vonaton is meg tudja nézni a kedvenceit. Szerintem ez egy szuper dolog, mert így nem érezzük úgy, hogy a gyerek miatt lemaradnánk valamiről.

Ezt az oldalt mindenkinek ajánlom, aki sokat szokott várakozni, esetleg csak szeretne olcsón, kényelmesen filmezni, akár út közben is, ha jó minőségű internetelérése van. Külön jó dolog, hogy minden teljesen legális, így tulajdonképpen a filmek készítőinek is megadtuk a tiszteletet.

Reklámmentes, gyerekbarát, rugalmas és ráadásul árban is kedvező szolgáltatás – szerintem több nem is kell ahhoz, hogy az embernek kicsit jobban induljon a napja, vagy könnyebben viselje a hétköznapok monotonitását. Én mindenkinek ezt a megoldást ajánlom!