Az online lapozható Tesco újság nagy segítség hitel mellett

Sajnos egy olyan világban élünk, főleg idehaza, hogy nemigen találni olyan embert, aki ne fizetne legalább egy darab hitelt. Lehet ez személyi kölcsön, lakáshitel, autó részlet, vagy bármi egyéb. Nem keresünk annyit, hogy bárkinek is esélye legyen felépíteni egy életet pusztán önerőből, avagy élete első harmincöt évének minden keresetét félre kell, hogy tegye, hogy esetleg egy vidéki településen fussa egy lakásra. Más esetben mindenre ott van a hitel. Mi sem úsztuk meg a feleségemmel, hiszen ahhoz, hogy ki tudjunk költözni az albérletünkből, és meg tudjunk venni egy kis házat az agglomerációban, bizony nekünk is a bankokhoz kellett fordulnunk segítségért. Ez van, akár tetszik, akár nem, sajnos nem vagyunk olyan tehetősek, hogy megengedhessük magunknak az önerőből vásárolt ingatlan luxusát. Viszont a vidékre költözés előnyeiért úgy érzem, megérte az egész hosszadalmas procedúra, hiszen így legalább egy nyugodt, tiszta levegőjű, viszonylag csendes környezetben nőhetnek majd fel a jövőben születendő gyermekeink. Ráadásul településen belül van egy kisebb Tesco is, ami sokat könnyít a bevásárláson, viszont amíg nem ismertük a akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag oldalt, addig gyakran meggyűlt a bajunk az egésszel.

Aki hitelt fizet, az tudja, hogy minden forint értékes, mindnek megvan a maga helye, és nincs olyan, hogy felesleges pénz. Ahol csak tudunk, húzunk a dolgokon, igyekszünk tudatosan és hatékonyan vásárolni. Már amikor lehetőségünk van rá, hiszen annak ellenére, hogy itt, falun belül van az áruház, újságot még soha nem dobtak be hozzánk. De tényleg, soha az elmúlt lassan két évben. Nem tudom, hogy milyen logika szerint működnek, de abban a hitben vagyok, hogy a helybéli lakosság adja a bevételük jelentős százalékát, vagyis ha van közönség, amit meg kellene fogniuk, akkor azok mi vagyunk. Ennek ellenére valahogy mindig kimaradunk a szórásból, pedig jól jönne az akciókat kigyűjteni belőle. Így a költségvetési tervezetünket is könnyebb lenne összeállítani, plusz egy csomószor az ilyen újságok adnak ötletet a következő néhány nap menüjéhez, ha van benne olyasmi, ami olcsóbban beszerezhető és szeretjük. A feleségem nagy felfedezése volt a akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag oldal, ahol online megnézhető egy csomó áruházlánc aktuális reklámújságja, többek között a Tescóé is. Így jóval felkészültebben tudunk nekivágni egy-egy vásárló körútnak.

akcioleso.hutesco-akcios-ujsag

Egyszer, mikor gyanútlanul dolgoztam, egyszer csak üzenet jött a feleségemtől, hogy egy problémával kevesebb, mosolygós fej, és utána a akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag link, ami egy olyan weboldalra vezetett, ahol gy csomó áruházlánc, köztük a Tesco aktuális akciós újságait lehet online lapozható formában megnézni. Annyira magával ragadott, hogy egy pár percre abba is hagytam a munkát, és csak ezzel foglalkoztam. Miért nem jutott vajon eddig eszembe ilyesmit keresni? Pedig teljesen kézenfekvő, hogy az olyanok számára, akik nem jutnak hozzá az akciós újságokhoz, létre hozni egy ilyen oldalt. Baromi praktikusan van megoldva a dolog, ugyanis mindig az éppen friss kiadvány van kiemelt helyen, tehát eltéveszteni sem igazán lehet. Mindemellett a korábbiak is visszakereshetőek az oldal indulásáig, ami ugyan nem túl sok, mert egy viszonylag friss kezdeményezésről lehet szó, amennyire én meg tudtam ítélni, viszont a régebbieket legfeljebb ötletelés szintjén érdemes átböngészni, hátha talál bennük az ember valamit, amiről azután eszébe jut valami hasznos. Például a hétvégi menüvel kapcsolatban. De az biztos, hogy ez a akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag webhely jelentősen megkönnyíti a hozzánk hasonlók mindennapjait.

Hazaúton is szinte egész végig az Akciólesőt bújtam a telefonomon, még a könyvemet is elfelejtettem elővenni. Ilyenkor belegondolok, hogy ha autóval járnék tömegközlekedés helyett, akkor egész végig evett volna a kíváncsiság, hogy mi mindent találhatnék még. Már azért is egy szuper oldal ez, mert a Tescón túl, mint említettem, egy rahedli másik áruház és boltlánc aktuális oldala is megtekinthető rajta, vagyis innentől kezdve ha például ajándékot kell venni valakinek, de nagyon ötlet híján vagyok, akkor nagyon egyszerű: felütöm ezt az oldalt, és átnyálazom az ide vonatkozó boltok kínálatát is. Nem kell hosszasan boltról boltra járkálni, nézelődni, tülekedni, böngészgetni, egyszerűen csak kinézzük a kiadványból, hogy mit érdemes most megvenni, és így már céltudatosan lehet menni vásárolni. Vagy ha valami új berendezési tárgyat szeretnénk, mert mondjuk meguntuk a régi, innen és onnan kapott bútorokat, berendezési tárgyakat, akkor az ilyen jellegű újságot is sokkal egyszerűbb itt kikeresni, mint hosszasan weboldalakat bújni az ajánlatokért, termékekért. Dekorációs tárgyakkal, és ráadásul ruhákkal is ugyanez a helyzet, innentől kezdve mindenre itt lesz nekünk a akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag és a többi reklámkiadvány.

Mire hazaértem, addigra a feleségem is átnézte az online lapozható újságok javát, így alaposan áttudtuk tárgyalni a dolgokat. Mind a ketten felvázoltuk, hogy alapvetően mi után érdeklődtünk belőle, és írtunk egy listát, hogy milyen sorrendben lesz érdemes ismét, de ezúttal közösen átnézni őket. A Tesco mellett, amire az általa küldött akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag hivatkozás mutat, átnéztük még jó néhány üzlet újságját, az én kedvemért még barkácsáruházét is. Tudom, ez őt annyira azért nem érdekli, ettől függetlenül a házunkon végzendő további fejlesztések és szépítések érdekében neki is szívesen a figyelmébe ajánlottam, hiszen ő a fő tervező. Ha netán megtetszik neki a jövőben egy burkolat vagy parketta, akkor azt nem a ruházati újságban fogjuk megtalálni. Mindenesetre az esténk hátralévő része elment a nézelődéssel, és a végén visszatértünk a kiindulási pontot jelentő akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag linkre, és ismét átnézve a kiadványokat össze tudtunk állítani egy listát, sokkal tudatosabbat, mint eddig bármikor. El is határoztuk, hogy másnap szerét ejtjük az amúgy lassacskán időszerűvé váló nagybevásárlásnak, és a listánkat fogjuk követni.

Így is tettünk, mind a ketten kicsit korábban eljöttünk munkából, és egy adott időpontban találkozva együtt mentünk el az áruházba. Mondanom se kell, lényegesen könnyebb volt így, hogy céltudatosan kereshettünk mindent, amit kigyűjtöttünk, ahelyett, hogy hosszasan álltunk volna a polcok előtt és keresgéltük volna az éppen akciós vagy jó áron kínált termékeket. Nagyjából a kétharmada telt el annak az időnek, amit normál esetben ilyenkor rá szoktunk szánni a műveletre, és már készen is álltunk arra, hogy a kasszák felé vegyük az irányt. Mindamellett, hogy időt spóroltunk, még a vásárlás végösszege se lett annyi, mint az eddigi körutakkor. Rengeteget segített, hogy kimondottan az akciós vagy nagyon kedvező árú dolgokat tudtuk keresni ahelyett, hogy impulzusszerűen azokat tettük volna a kosarunkba, amit a legjobbnak gondoltunk. És egy csomó tartós terméket is sikerült beszerezni, amik hosszabb távon fognak csak elfogyni, tehát a következő alkalommal már ilyesmire se kell gondolnunk. Ha csak havi egyszer megejtünk egy ilyen bevásárlást a akcioleso.hu/tesco-akcios-ujsag segítségével, akkor biztos vagyok benne, hogy hosszú távon sokkal gazdaságosabban fogunk tudni kijönni, és végre nem csak a létfenntartásunkért kell kaparnunk, hanem marad pénz esetleg egy-két extra dologra is.