A lakásbiztosítás sokkal jobb megoldás, mint a hitel

Az idei nyaram borzasztóan kezdődött. A testvérem, Peti elkeseredetten telefonált egy rémséges reggelen, hogy a házuk tetőszerkezete teljesen leégett.

A tűzoltók szerint, a tűz oka az elektromos berendezés zárlata volt. Szerencsére senkinek nem esett baja, mivel nem tartózkodtak otthon, amikor bekövetkezett a baj. Nyilvánvaló, hogy ez a legfontosabb, de persze az is jelentős probléma, ha hirtelen egyik napról a másikra nincs, ahol nyugodtan leteheted a fejed. Ideiglenesen én fogadtam be őket, de persze tudtam, hogy zavarja őket ez a kényszerhelyzet. De persze kit ne zavart volna?

A testvéremnek nem volt félretett pénze, így hitelt kellett felvennie ahhoz, hogy ismét fedél legyen a fejük fölött. Nem kedvelem a banki hitelfelvételt, hiszen a pénzintézetek rengeteg kamatot számolnak fel, az ügyfelek borzasztóan ráfizetnek a kölcsönre. Meg sem fordult a fejemben, hogy ne segítsek Petiéknek, de sajnos nagyon költséges egy új tető, így muszáj volt a banktól is hitelt kérniük.  

https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas

Nem akartam kioktatni a testvéremet, de természetesen a tűzeset után az volt az első gondolatom, hogy miért is nem kötöttek lakásbiztosítást. Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy ha lenne egy lakásom, arra egyből kötnék lakásbiztosítást. Sajnos jelenleg még ilyesmivel nem kell foglalkoznom, mivel albérletben lakom, azonban a tulajdonostól a beköltözésem után rögtön megkérdeztem, hogy van-e biztosítása. Amennyiben nem lett volna, kötöttem volna én, hiszen lakásbiztosítást bárki köthet, aki érdekelt a lakás megóvásában, tehát a résztulajdonos, a bérlő és a finanszírozó is.

Ha pénz van, minden könnyen elintézhető, így a Petiék házának a tetőszerkezete is hamar elkészült. Amint beköltöztek, nem szóltam semmit, csak elkezdtem lakásbiztosítók után nézni a neten. Kínálatból van bőven, azonban törekedtem arra, hogy a legjobb csomaggal rendelkező biztosítótársaságot találjam meg. Végül a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas weboldal volt az, ami igazán meggyőzött. A Pannon Safe honlapja már az első pillanatban megfogott, hiszen a kedvenc Tamási Áron idézettemmel indítanak: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. De természetesen nem vagyok olyan naiv, hogy ennyitől engedem magam elcsábítani, mindent aprólékosan elolvastam róluk. A leginkább az tetszett meg, hogy részletes tájékoztatást olvashattam, így minden információt könnyedén beszereztem.

Megtudtam, hogy a testvérem már a legolcsóbb lakásbiztosítással kikerülhette volna a hitel felvételét, azt a sok kellemetlenséget, illetve szomorkodást. A Pannon Safe által kínált biztosítások a következő alapkockázatokat mindenképp tartalmazzák: árvíz, felhőszakadás, földcsuszamlás, földrengés, hónyomás, idegen jármű ütközése, valamint idegen tárgy rádőlése a házra, ismeretlen építmény, valamint ismeretlen üreg beomlása, jégverés, kő- és földomlás, robbanás, tűz, vihar és villámcsapás. Mindemellett kiegészítő biztosításokat is lehet igényelni, amikkel igazán személyre lehet szabni a lakásbiztosítást. Például ki lehet terjeszteni a fedezetet a napkollektorokra, illetve napelemekre, de a biztosító még a besurranással, vagy jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén téríthet.

A Pannon Safe innovatív megoldásaival tehát úgy alakíthatod a biztosításodat, ahogy neked az tetszik. A biztosító kockázatviselése online szerződéskötés esetén az ajánlatkészítést követő nap nulla órakor már elkezdődik. Várakozási idővel csak a biztosítási események kapcsán kell számolni. Ennek következtében a testvéremnek mindenképp az online szerződéskötést fogom ajánlani.

Sajnálom, hogy Peti nem gondolt hamarabb a lakásbiztosítóra, hiszen akkor nem nehezedett volna rá ilyen hirtelen ekkora anyagi teher. De ma elküldöm neki a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas linket, hogy ő is olvassa át az ajánlatokat, és azonnal indítványozza a szerződés megkötését, hogy ismét hasonló dolog ne történhessen.