A javíttatás néha sokkal jobb ötlet, mint a hitelre való vásárlás

A hitel egy nagyszerű lehetőség, hogyha arról van szó, hogy valamit meg szeretnénk venni, amire jelenleg nincsen elég pénzünk. Például egy új autó, konyhai robotgép, telefon vagy laptop.

Viszont érdemes átgondolni, hogyha már hitelt veszünk fel és abból szeretnénk finanszírozni elkövetkezendő vásárlásainkat, melyik konstrukció a legmegfelelőbb. Mennyi időre, milyen kamattal szeretnénk felvenni a hitelt? Mennyi a havi törlesztő? Ezek mind olyan dolgok, amiket érdemes alaposan átgondolni.

Sokan azt sem veszik figyelembe, hogy például egy telefont vásárolnak részletre, ám a telefon már rég nem működik, mikor a kölcsön összegét még mindig fizetik.

Éppen ezért nem szoktam senkinek sem javasolni, hogy ilyen, nem tartós használati cikkekre vegyen fel kölcsönt.

Egy laptop már más tészta. Azt sokkal több ideig használjuk, árban viszont ugyanannyiba kerül lassan, mint egy telefon. De mielőtt még belevetnénk magunkat bárminek a megvásárlásba, gondoljuk alaposan végig, vajon tényleg szükségünk van az adott termékre? Nem menthető már a régi?

Főleg laptopoknál fordul elő, hogy egy kicsit rossz már a régi és azonnal újat vásárolnak ahelyett, hogy elvinnék egy szervizbe, ahol az új laptop árának töredékéért szinte már újjá tudják varázsolni a gépet.

A laptopoknak rengeteg apró meghibásodása lehet, amikről a pcmentor honlapján sokat lehet olvasni. A leggyakoribb hibák leírást el lehet olvasni náluk. A pcmentor Budapest legjobb szervize, ahol mindent megtesznek azért, hogy a régi, használt laptopunk hosszú ideig kielégíthesse még az igényeinket. Szakértő csapat dolgozik rajta, hogy a kisebb-nagyobb hibákat kijavítva még hosszú ideig használhassuk a laptopunkat vagy asztali számítógépünket.

Amikor a laptopunkat le szeretnénk cserélni, érdemes megnézni, hogy az észlelt hibákról mit ír a pcmentor oldala, és érdemes végig gondolni azt is, hogy lehet, jobban járunk, ha még gyűjtögetünk az új laptopra ahelyett, hogy hitelt vennénk fel, és jobb, ha a pcmentor gondjaira bízzuk magunkat. Úgy is meg tudják csinálni a laptopunkat, ha nem, akkor az állapotfelmérés ingyen volt, és ráérünk később is gondolkozni a hitelfelvételen.