A barátnőm álláskereső lett, hitelt kellett fizetnie és még a foga is fájt

Pár hónappal ezelőtt egy barátnőm elveszítette a munkáját. Nem nagyon volt letörve, mert nem igazán szerette a munkahelyét, és kapott némi végkielégítést is. Úgy volt vele, hogy az ő tapasztalatával, végzettségével biztosan nagyon hamar találni fog munkát, de sajnos nem így lett. Van lakáshitele, ami miatt egyre jobban zavarni kezdte a dolog. Ki tudta fizetni a részleteket, de az mind a tartalékaiból ment. Bármennyire is előrelátó az ember, az ilyen helyzetekre sajnos nem nagyon lehet felkészülni.

Ráadásul, ami tetézte a helyzetet, hogy elkezdett fájdogálni hátul az egyik foga. Egy ismerőse, aki a fogorvosi egyetemen hallgató, megnézte és azt mondta, hogy szerinte ennek bölcsességfog műtét lesz a vége, mert be van gyulladva, és kicsit ferdén is nőtt ki, nem lehet rendesen tisztítani sem. De ő nem tudja megtenni, mert még nem végzett orvos és gyakorlata sincs benne. Mindenképpen magán fogászati rendelésre szeretett volna menni a barátnőm, ehhez ragaszkodott.

Nagyon szerencsétlen helyzet volt ez, mert hát minden pénzt be kellett osztania addig, amíg nem talál munkát, pontosabban, amíg meg nem kapja az első fizetését, de a foga egyre többször fájt.

Mivel nagyon jó barátnőm, ezért úgy gondoltam, hogy akár akarja, akár nem, kifizetem a fogászati kezelését. Át is mentem hozzá, tények elé állítottam, hogy ez lesz és kész.

Együtt kerestük ki a megfelelő magánrendelőt. Azt mondta olvassunk utána, mert azt hallotta, hogy a bölcsességfog műtét az valójában vésés. Találtunk is egy bejegyzést is a bölcsességfogakról, amiből kiderült, hogy ha rosszul nő a fog, nagyon kilóg a sorból, vagy ferde és ebből kifolyólag nehezen tisztítható, akkor megelőzésképpen érdemes és javasolt kihúzni, mert problémákat fog okozni. A barátnőm erre azt mondta, hogy ha ezt tudja, akkor hamarabb kihuzatja, még mielőtt elkezdett volna fájni.

Kiderült az is, hogy a rettegett véső technika már nem igazán létezik. Már vannak olyan korszerű fogászati eszközök, és gépek, amik segítségével kíméletesebben lehet eltávolítani a fogat.

Nagyon félt a beavatkozástól, de ahogy továbbolvastunk, megnyugodott, hogy még van ideje felkészülni. Mert ha gyulladt a fog, akkor nem nyúlnak hozzá, mert az érzéstelenítő nem tudja rendesen kifejteni a hatását, és mert nem alapjáraton sem tanácsos így kihúzni vagy kiműteni a bölcsességfogat. Úgyhogy ilyen esetekben először a gyulladás megszűntetése a cél, majd ha megszűnt, akkor azután jöhet az eltávolítás.

Megnéztük az árakat is, azzal is elégedettek voltunk, úgyhogy a barátnőm foglalt is egy időpontot az interneten keresztül.

Szerencsére hamar kapott is időpontot, így pár nappal később elment a Kacsa utcában található rendelőbe. Ahogy gondoltuk, először egy rövid gyógyszeres kúrának vetették alá, majd újra vissza kellett mennie.

Végül nem húzni kellett, de a bölcsességfog műtéte jól sikerült szerencsére. Azt mondta, hogy semmit nem érzett, nem is félt, mert látta, hogy nagyon profi gárda kezei közé került.

Ráadásul a műtét után nem sokkal felajánlottak neki egy állást, úgyhogy a hitel fizetési problémája is megoldódott ezzel. De a bölcsességfog műtét azért ajándék volt.

bölcsességfog műtét